Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


festés

Belső diszperziós, szilikát és mészfestések

kep093.jpgLényegében a hagyományos festés, az épületek belső falainak karbantartása, tisztasági festése. Az igények felmérése után kiválasztjuk a megfelelő anyagot, mely kielégíti a család egészségügyi, környezetvédelmi és minőségi elképzeléseire vonatkozó elvárásokat. Ezek általában tetszőleges színben kiválasztott diszperziós falfestések melyek tisztává és élvezhető teszik a belső felületeket, illetve további dekorációnak szolgálnak alapul.

 

Környezetbarát választások:

Új felületeknél ajánljuk új fejlesztésű teljesen illóanyagmentes, környezetbarát diszperziós festékeket. A felhordás és száradás során semmilyen kellemetlen szag nem érezhető, vagyis nem lélegezzük be, az új technológiának köszönhetően.

Ma már egyre nagyobb teret nyernek a teljesen természetes anyagból készült falfestékek. Ilyenek a szilikát kötőanyagú vagy mész kötésű anyagok, mely ugyan színezhetőségben nem közelítik meg műgyanta nyújtotta lehetőségeket, de teljesen légáteresztőek, nem penészednek és kiváló természetes szellőzést biztosítanak. Ezek teljes technológiák, a gletteléshez és alapozáshoz használt anyagok is ugyanolyan mész vagy szilikát kötőanyagúak, így biztosítva van a felkerülő teljes rétegrend egységes tulajdonsága.

 

Tapétázás, falburkolás

 

Reneszánszukat élik a tapétázott felületek, köszönhetjük ezt az ezen a területen új lehetőségeket, szín és mintavilágot nyújtó vlies, üveg és gyapotszál tapétáknak.

 

pc010304.jpgAz üvegszál-tapéta rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, hogy melegebb hatású felületet ad, egészen magas igénybevételnek kitett falfelületeken is. Előszeretettel alkalmazzák az egyszerűbb mintázatokat irodákban, középületekben, mert egyszerűen tisztítható, megvédi a felületet az kisebb sarokleverődésektől, karcolásoktól, a mindennapi használatban előforduló sérülésektől. Többször átfesthető, így a tapéta akár 20-25 évig is szolgálhatja a tulajdonost.

 

Dekoratívabb mintázatú fajtáit előszeretettel használják lakóépületekben, belső lábazatok kialakítására, hajszálrepedésre hajlamos felületeken, gipszkarton falakon. Kellemes, lágy, meleg hatású és elegáns megjelentést kölcsönöz lakóépületek belső felületein.

 

Vlies, és gyapot-szálas tapétákkep077.jpg

 

A mai igényekhez igazodva a régi papír alapú tapéták is jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Ma már leginkább a műszálas, un. Vlies vagy természetes gyapotszálas tapéták kínálnak rendkívül széles lehetőséget a falburkoláshoz. Sokszor egyes falrészletek kiemelésre, dekorálására alkalmazzák őket. Ezeket megfelelő alapmunkák után speciális ragasztóval tesszük fel a falra.

 

 

Harzo technológiák, fallazúrok

 

A Harzo termékcsalád olyan felületképzésekre szakosodott, melyeknél rusztikus hatás elérése a cél. Ellentétben a simára glettelt falaknál, itt nem számítanak annyira a fal egyenetlenségei és kisebb hibái. Tökéletesen sima fal nincs, mert a különböző fényhatások miatt mindig találni benne „hibát”.

A Harzó anyagot egy vagy két egyeletlen rétegben hordjuk fel a felületre. Az anyag magában lehet színes vagy utólag fallazúrral színezhető a kívánt árnyalatra.

 

pc010343.jpgA struktúrák variálhatósága sokféle, lényegében függ a felhordás módjától és a felvivő szerszámtól, így könnyen változtatható a megrendelő igényeihez és a lakberendezéshez.

 

Előnyös választás olyan felújításoknál, ahol a sima felületek helyett inkább a rusztikus mediterrán stílust kedvelik. Azokon a helyeken, ahol az alapfelület nem megfelelő minőségű egy sima falhoz, vagy túlzott alapmunkát igényelne, ésszerű és nagyon dekoratív választás lehet a Harzo strukturált falak választása.

 

Márványhatású felületek készítése

 pc010353.jpg

Exkluzív vagy különleges hatást igénylő felületeken vagy a fal egyes részinek, oszlopok, ívek, sarkok, kiemelésére márvány és mészőrleményből készült műmárványok állnak rendelkezésünkre. Gyárilag, de utólag is a kívánt árnyalatúra színezhetők.

Spatulyával vagy speciális glettvassal több réteg felhordása után nyerik el végleges mintázatukat. Egy selyemfényű utolsó réteggel, igazi márványhatást kap a felület.

 

Gipszstukkó, dekorcsíkok

 

pc010321.jpgAki igazán impozáns belső teret szeretne kialakítani annál biztosan szóba jön valamilyen formában a gipszstukkó. A vízszintes sarkokat gazdagon díszítő elemek pontos felragasztás, összedolgozás és festés után érik el a kívánt hatást. A stukkók sokféle méretben is mintában választhatók, az általánosabb, egyszerűbb mintáktól az egyedi mívesen kidolgozott darabokig. A falsarkokon kívül oszlopok, ívek díszítésére alkalmasak, melyek egyedileg gyártatunk le.

Egy egyszerű Pvc csőből vagy betonpillérből, stukkó és némi műmárvány segítségével görög oszlopfőt lehet varázsolni.

Az általunk használt legtöbb gipszstukkót a megyében egyedi igényeknek megfelelően gyártatjuk le.

 

Egy ma igen elterjed díszítés, a polisztirol műanyag dekorcsíkok ragasztása. Előnyük, hogy áruk jóval kedvezőbb a gipszstukkóénál, egyszerűbb a felragasztásuk, rugalmasabbak így nem tökéletes alapfelületeken is biztonsággal alkalmazhatók.

 

Tervezőkkel, belsőépítészekkel karöltve:

 kep097.jpg

Több éves múltra tekint vissza nemzetközi vásárokon megjelenő cégek kiállítási standjai színvilágának kivitelezése. A tervezőkkel karöltve pozdorja, gipszkarton lapokból épített ideiglenes vagy hosszabbtávú kiállítások falfelületeinek kialakítása festéssel, tapétával, lazúrokkal történt.

Ezekre a munkákra csak rövid kivitelezési idő áll rendelkezésre, így mindig izgalmas kihívás akár 20-100 m2 alapterületű stand felületeinek festése, díszítése. Emellett természetesen a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelni.

 

Lakóépületek, éttermek, hotelek

Kiállítási felületeken kívül részvettünk más egyedi épületek, belső dizájnjának kivitelezésében. Egyik ilyen jelentős munkánk Magyarország csupán néhány ötcsillagos hotele közül az egyik festési, tapétázási és gipszstukkó munkáinak kivitelezése.

Részt vettünk két üdülőfalú központi épületének és élményfürdőjének építési munkáiban.

Külön öröm számunkra, hogy lakóhelyükön lévő szépségszalon és cukrászda is viseli kézjegyünket.